Concept Design

Sustainable Housing Masterplan

IMB_PqZPXX.GIF

We are engaging with the community this week on an exciting sustainable housing project we have developed with DCH Consulting Ltd and Newell Edwards transport consultants.

The proposals for the infill site at the centre of Hatfield Woodhouse would deliver over 100 affordable houses and a new convenience store - providing key amenities the village is in need of and enhancing the offer for residents. 

This short video explains some of the benefits of the design; introducing more public green open space, a continued building line with tree lined frontage and a new shop next to the school at the heart of the village - creating a safer and better connected local community.

Cantley Community Library

This is our vision for a re-imagined Cantley Community Library. We have been working with the amazing volunteers at the centre to develop proposals to attract funding, after a successful lottery grant for community training programmes in the building. The design takes it's cue from the wooded backdrop, with an exposed timber frame and contemporary joinery featuring suspended shelving. Externally the cedar shingles and modern lighting scheme will create a warm and inviting landmark - a beacon for good in the community.

This is our vision for a re-imagined Cantley Community Library. We have been working with the amazing volunteers at the centre to develop proposals to attract funding, after a successful lottery grant for community training programmes in the building. The design takes it's cue from the wooded backdrop, with an exposed timber frame and contemporary joinery featuring suspended shelving. Externally the cedar shingles and modern lighting scheme will create a warm and inviting landmark - a beacon for good in the community.

Zinc, Cedar & Glass

We recently received planning permission for this modern zinc, glass and cedar clad extension in Bessacarr. The new bespoke kitchen will feature birch ply units with polished concrete worktops and floor. Intelligent LED profiles recessed into raft ceilings will light the kitchen and vaulted bedroom above, which through the apex glazing has views over the cedar clad garage with sedum green roof. The garden will be landscaped with contemporary planting and a central amphitheatre style seating area which will catch the sun throughout the day. We are now talking to specialist suppliers and installers to develop the construction details and working with an engineer to integrate the steel frame in our working 3D model to allow setting out on site.

We recently received planning permission for this modern zinc, glass and cedar clad extension in Bessacarr. The new bespoke kitchen will feature birch ply units with polished concrete worktops and floor. Intelligent LED profiles recessed into raft ceilings will light the kitchen and vaulted bedroom above, which through the apex glazing has views over the cedar clad garage with sedum green roof. The garden will be landscaped with contemporary planting and a central amphitheatre style seating area which will catch the sun throughout the day. We are now talking to specialist suppliers and installers to develop the construction details and working with an engineer to integrate the steel frame in our working 3D model to allow setting out on site.